{{alert.message}}

100 jaar

In 1920 richtte Jan Groenhart aan de Gedempte Singelgracht in Purmerend een kleine houtwarenfabriek op. Boeren en tuinders wisten de zaak goed te vinden. Van kippengaas, krui- en polderwagens tot hooivorken en zeisen. Maar ook de gewone burger kon er terecht voor figuurzagen, houtsnij-artikelen en wringers. Hier werd de basis gelegd voor ons 100 jarige familiebedrijf.

In 1931 breidde Groenhart uit met een ijzerwarenwinkel op de Westerstraat, alwaar in de loop der jaren naastgelegen panden werden bijgevoegd. Bekijk ook de tijdlijn van onze geschiedenis.

Van De Koog naar De Baanstee

Begin jaren '80 werden de eerste stappen richting de zakelijke markt gezet. Plaatselijke aannemers en aan de bouw verwante ondernemers reageerden zo enthousiast dat Groenhart binnen de kortste keren uit z'n 'jasje' groeide. Er werd een professioneel pand op het bedrijventerrein De Koog geopend. Na 4 jaar was dat alweer vele malen te klein en werd een ruim 4x groter pand neergezet op de Baanstee West.

Deze foto's geven een mooie inkijk in de geschiedenis van ons familiebedrijf.

 

GROEI: STAP VOOR STAP

Vanuit het nieuwe pand konden we uitgroeien tot een gerespecteerde bouwtechnische groothandel met 10 vestigingen in Noord-Holland. Met vestigingen in Alkmaar, Grootebroek, Heemskerk, Heerhugowaard, Purmerend, Schagen, Volendam, Westzaan, Wormerveer en Zwaag zijn we altijd bij je in de buurt.

Nieuw hoofdkantoor

Groenhart levert inmiddels ruim 25.000 artikelen voor de bouw aan meer dan 17.000 professionele afnemers en particulieren. Met als gevolg dat het pand in Purmerend inmiddels ook te klein werd. Deze zomer zijn we verhuisd naar een nieuw hoofdkantoor op de Baanstee Noord. Daar hebben we 1.500 m2 winkelruimte, 1.000 m2 kantoren, 165 m2 werkplaats en 3.500 m2 magazijn tot onze beschikking.


 

100 jaar en vier generaties transformeerden ons bedrijf. Maar wat er in al die jaren niet veranderde is de passie voor het werk, persoonlijk contact en de aandacht voor kwaliteit.


Het jubileum vieren we samen!

1 april bestaan we 100 jaar en daarom is het een jaar lang feest. Zo zijn er gedurende heel 2020 ‘jubelacties’. Deze tref je al in onze nieuwe brochure. Ook komen er feestelijke activiteiten en winacties. Houd ons dus goed in de gaten!


BLIJF OP DE HOOGTE MET ONZE NIEUWSBRIEF

 


Betaling: betalingsmethodes
Bezorging: bezorgmethodes