{{alert.message}}

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Wij hechten veel waarde aan de omgeving waarin we acteren en het bedrijf goed achter te laten voor toekomstige generaties. Dit geven we invulling met diverse activiteiten aangaande: duurzaam ondernemen, welzijn van onze medewerkers en maatschappelijke betrokkenheid.

Voor 2030 hebben we een stevige ambitie geformuleerd, waaronder: nul uitstoot van ons wagenpark, energieneutrale vestigingen, minimaliseren van afvalstromen (leverancier, onszelf en klant) en duurzaam assortimentsbeheer (bv circulaire producten).

CO2-prestatieladder

Het stelt ons in staat ons energieverbruik en de zogeheten carbon footprint in kaart te brengen én te verminderen. De CO2-prestatieladder bestaat uit 5 niveaus. Bij niveau 3 gaat een organisatie aan de slag met de uitstoot van de eigen organisatie, denk hierbij aan de uitstoot van het wagenpark en de gebouwen.
Lees meer over deze certificering.

Groenhart MVO

 

Duurzaam ondernemen

Groenhart is duurzaam als het gaat om op een milieubewuste manier te ondernemen. Dit zie je terug in onder andere:

  • Assortiment: we verkiezen producten met kartonnen verpakking boven die met plastic verpakking en introduceren bij voorkeur duurzame producten waar mogelijk (biologisch afbreekbaar, verantwoord gefabriceerd, etc).
  • Verpakkingen: onze brochures worden in bioplastics verpakt en klanten bieden we leveringen in statiegeld kratten.
  • Afval: onze vestigingen zijn Wecycle inzamelpunten, er staan PBM recycle inzamelboxen en we doen overal aan afvalscheiding.
  • Wagenpark: onze directie rijdt hybride of elektrisch, alle bestelbussen hebben Adblue dieselmotoren en onze adviseurs rijden in een voertuig met energielabel A/B. Ook draaien we nu een pilot met HVO100 biobrandstof. We compenseren de CO2 uitstoot van onze gehele wagenpark via Trees4All.
  • Energieverbruik: zeven Groenhart vestigingen zijn gasloos, we gebruiken in Nederland opgewekte groene stroom, alle vestigingen zijn voorzien van LED verlichting en drie vestigingen zijn voorzien van zonnepanelen. Het hoofdkantoor is energieneutraal door de opwek van 573 zonnepanelen.

MVO groenhart recyling

 

Welzijn medewerkers

We hechten veel waarde aan de veiligheid en het welzijn van onze medewerkers. De cultuur binnen Groenhart staat voor: vertrouwen, respect, informeel en open. Het personeelsverloop bij Groenhart is laag. Onze medewerkers krijgen de ruimte om zich te ontplooien, hebben prima arbeidsvoorwaarden en worden betrokken bij de gang van zaken. Meer over 'Werken bij Groenhart'.

Door persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM's) te gebruiken wordt er veilig en gezond gewerkt. Certificeringen voor de heftruck en voor gevaarlijke stoffen helpen hierbij. Ieder jaar keuren wij onze stellingen en elke vier jaar doen we een volledige uitvoering van Risico, Inventarisatie en Evaluatie (RI&E).

 

Maatschappelijke betrokkenheid

Als familiebedrijf hechten we veel waarde aan een sociale maatschappij waarin we ons inzetten voor de medemens. We vinden het belangrijk om in ons werkgebied deze sociale functie te vervullen. Dit is zowel extern als intern gericht.

Al onze vestigingen zijn een Erkend Leerbedrijf voor studenten. Jaarlijks vervullen we hiermee 10 - 15 stageplekken. Voor de werving van logistieke vacatures werken we samen met het WSP. Dit is een regionaal samenwerkingsverband van gemeenten en UW met als doel om mensen in een re-integratie traject aan een baan te helpen. Ook nemen we actief medewerkers aan met een Wajong status.

Groenhart heeft mede hierdoor Trede 3 behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). De PSO is een wetenschappelijk onderbouwd kwaliteitskeurmerk van TNO. Het behalen van het PSO keurmerk is een mooie bevestiging van hetgeen we al jaren doen, namelijk jongeren en kwetsbaren een kans geven in ons bedrijf.

 

MVOGroenhart ondersteunt een aantal goede doelen met financiële steun of waar gewenst met de inzet van mensen en/of materialen. Voorbeelden zijn Clean2Anywhere en Gered Gereedschap. Ook ondersteunen we diverse lokale activiteiten en initiatieven, zoals Reuring en Waterlandse Uitdaging.

Onderdeel van MVO is ook ons sponsorbeleid. We zijn trots op onze samenwerking met diverse voetbalclubs. Zo zijn we o.a. hoofdsponsor van Purmersteijn, topsponsor van FC Volendam en sponsor van AZ.

 

MVO groenhart sponsoring