{{alert.message}}

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen


W
ij hechten veel waarde aan de omgeving waarin we acteren. Dit geven we invulling met diverse activiteiten aangaande duurzaam ondernemen, welzijn van onze medewerkers, sociaal onderneming en maatschappelijke betrokkenheid.

Duurzaam ondernemen

Groenhart is duurzaam als het gaat om relaties met klant en producten, maar ook als het gaat om service, producten en diensten. Dit zie je terug in onder andere:

  • Assortiment: wij leveren geen producten waar kinderarbeid aan vooraf gegaan is, producten die in menswaardige omstandigheden worden geproduceerd en zoveel mogelijk duurzame alternatieven (loodvervangers, biologisch afbreekbaar, etc).
  • Verpakkingen: onze brochures worden in bioplastics verpakt.
  • Afvalscheiding: Wecycle afvalbakken en afvalscheiding op alle locaties.
  • Wagenpark: onze directie rijdt elektrisch, alle bestelbussen hebben Adblue dieselmotoren en onze adviseurs rijden in een voertuig met energielabel A / B.
  • Verbinding met Trees4all: we compenseren de CO2 uitstoot van onze gehele wagenpark. Hiervoor worden bomen gepland.
  • Energieverbruik: Vijf Groenhart vestigingen zijn gasloos, alle vestigingen zijn voorzien van LED verlichting en het hoofdkantoor is energieneutraal door plaatsing van 573 zonnepanelen.
  • Advies klant: we zijn actief in het advies m.b.t. stofvrij werken, valbeveiliging, klimmateriaal, PBM’s en luchtdicht bouwen.

MVO groenhart recyling

 

Welzijn medewerkers

We hechten veel waarde aan de veiligheid en welzijn van onze medewerkers. De cultuur binnen Groenhart staat voor: vertrouwen, respect, informeel en openheid. Het personeelsverloop bij Groenhart is laag. Onze medewerkers krijgen de ruimte om zich te ontplooien en worden betrokken bij de gang van zaken. Meer over 'Werken bij Groenhart'.

Door persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM's) te gebruiken wordt er veilig en gezond gewerkt. Certificeringen voor de heftruck en voor gevaarlijke stoffen helpen hierbij. Ieder jaar keuren wij onze stellingen en elke vier jaar doen we een volledige uitvoering van Risico, Inventarisatie en Evaluatie (RI&E).


MVO groenhart sociaal

Maatschappelijke betrokkenheid

Als familiebedrijf hechten we veel waarde aan een sociale omgeving. We vinden het belangrijk om in ons werkgebied een sociale functie te vervullen. Dit is zowel extern als intern gericht.

Al onze vestigingen zijn een Erkend Leerbedrijf voor studenten. Jaarlijks vervullen we hiermee 10 - 15 stageplekken. Voor de werving van logistieke vacatures werken we samen met het WSP. Dit is een regionaal samenwerkingsverband van gemeenten en UWV. Met als doel om mensen in een re-integratie traject aan een baan te helpen. Ook nemen we actief medewerkers aan met een Wajong status.

Groenhart heeft mede hierdoor Trede 3 behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). De PSO is een wetenschappelijk onderbouwd kwaliteitskeurmerk van TNO. Het behalen van het PSO keurmerk is een mooie bevestiging van hetgeen we al jaren doen, namelijk jongeren en kwetsbaren een kans geven in ons bedrijf.

 

MVOGroenhart ondersteunt een aantal goede doelen met financiële steun of waar gewenst met de inzet van mensen en/of materialen. Voorbeelden zijn Clean2Anywhere en Gered Gereedschap. Ook ondersteunen we diverse lokale activiteiten en initiatieven, zoals Reuring en Waterlandse Uitdaging.

Onderdeel van MVO is ons sponsorbeleid. We zijn trots op onze samenwerking met diverse voetbalclubs. Zo zijn we hoofdsponsor van Purmersteijn, sponsor van FC Volendam en sponsor van AZ.

 

MVO groenhart sponsoring