{{alert.message}}

DICO Standaard - 2BA

KetenstandaardDe DICO Digital Standard (voorheen SALES Standaard) is dé berichtenstandaard voor elektronische communicatie tussen ketenpartijen in de bouw- en installatiesector. Door gebruik te maken van deze  softwareonafhankelijke berichtenstandaard kunnen bedrijven efficiënt en foutloos berichten uitwisselen tussen hun computersystemen.

Er wordt een keurmerk toegekend aan een bedrijf, indien de prijslijst voldoet aan de vastgestelde XML-standaard en de gegevens van ieder artikel goed en consistent zijn ingevuld. Dit keurmerk geeft gebruikers de garantie dat door Groenhart aangeleverde XML-bestanden probleemloos kunnen worden geïmplementeerd. Hiervoor heeft ons complete artikelbestand succesvol een aantal zeer grondige tests ondergaan waardoor wij ons gecertificeerd mogen noemen.

Faalkosten of vermijdbare kosten zijn alle kosten die tijdens het bouwproces ontstaan door onduidelijkheden, miscommunicatie, tijdgebrek, onvoldoende informatie, verkeerde handelingen en/of leveringen, etc. Een belangrijke verlaging van de faalkosten kan worden gerealiseerd door het verbeteren van de communicatie en de uitwisseling van informatie tussen bouwpartners.

Papieren facturen en bonnen leiden tot veel administratie en fouten. Enig idee hoeveel tijd hier verloren gaat? Tijd, die beter besteed kan worden aan activiteiten die de omzet verhogen. Groenhart kan alle elektronische berichten (prijslijst, bestelling, orderbevestiging, pakbon en factuur) met je uitwisselen. Je kunt deze berichten in je eigen software inlezen en verwerken.

Groenhart verzorgd XML facturen, pakbonnen en orderbevestingen in het allernieuwste SALES005 formaat, maar ook ondersteunen wij nog het oude INSBOU003 en INSBOU004 voor de klanten die nog niet zover zijn.

Geen Ketenstandaard-lid of geen ondersteuning hiervoor? Geen probleem, ook UBL 2.0 en UBL 2.1 (in eventueel SimplerInvoicing ondersteuning) kunnen wij verzorgen. Meer informatie kun je krijgen bij je adviseur of bel met onze afdeling E-commerce via 0299-480131.

 

2BAGroenhart is participant van 2BA, een organisatie die zich bezighoudt met het onderhouden, beheren en exploiteren van uniforme artikelbestanden voor de installatiebranche. 2BA staat voor ‘Bestands Beheer Artikelen’ en is ontwikkeld voor alle sectoren van de installatiebranche, te weten elektro, ICT, klimaat en sanitair.

Als neutrale branchepartij is 2BA in handen van installateurs en groothandel en opereert het zonder winstoogmerk. Vrijwel alle softwarehuizen met een ERP-oplossing voor de installatiesector hebben een standaard koppeling met 2BA en voeren een actief promotiebeleid richting het gebruik van ETIM en 2BA. 2BA werkt vanuit de missie ‘Eén formaat, één standaard en één loket voor product- en handelgegevens’.

2BA Dataflow De product- en handelsgegevens van de producent/importeur/agent worden gecontroleerd opgenomen in de 2BA databank en indien van toepassing gekoppeld aan de aangeleverde handelsgegevens van de groothandel. Vanuit deze databank worden de systemen van groothandel en installateurs geactualiseerd.

Met andere woorden: 2BA ondersteunt het proces waarbij de installateurs en de groothandel de catalogi van hun leveranciers automatisch in hun systeem krijgen. Zoals een anti-virussysteem beschermt tegen virussen, zo beschermt ‘2BA-LIVE-artikelupdate’ tegen het rekenen met oude prijzen of het bestellen van verkeerde eenheden (100 rollen van 100 meter in plaats van 1 rol van 100 meter).

Indien je geïnteresseerd bent, neem dan contact op via e-mail op verkoop@groenhart.nl of bel met onze afdeling E-commerce op 0299-480131.

Bespaar jezelf veel tijd en geld!

2BA dataflow