{{alert.message}}

Vind jouw favoriete werkschoenen

Ben je op zoek naar werkschoenen of laarzen? Bij Groenhart heb je volop keuze uit merken, modellen, materialen, maatvoeringen en veiligheidsklassen. In welke branche je ook werkzaam bent. Hoe ziet jouw werkdag eruit? Ben je veelal binnen of buiten aan het werk? Met welke materialen kom je in aanraking? Wat zijn de veiligheidsrisico's? We vertellen je graag over de verschillen zodat jij de juiste keuze kunt maken.

Soorten en maten

Een laag model werkschoen heeft als voordeel dat het de beweegbaarheid verhoogt. Naast veterschoenen bieden we ook instappers aan. Door de lage hiel is de achterkant minder goed beschermt. Een hoog model geeft meer steun en beschermt beter.


Advies per branche & sector

Werkschoenen worden gebruikt in alle bedrijfstakken waar het werk risico's voor de voeten met zich meebrengt. In de industrie worden vaak veiligheidsschoenen van een hogere norm gedragen, ook in de bouw zijn deze verplicht. Maar ook koks, slagers en bakkers dragen vaak veiligheidsschoenen. Een aantal voorbeelden:

  • Bouwvakker: komt in aanraking met zware en scherpe materialen. Een hoge S3 werkschoen wordt het meest gekozen in de bouw. Vanwege de veiligheidszool, veiligheidsneus, waterbestendigheid en bescherming rondom de enkels.
  • Installateur:  een lage werkschoen is handig omdat je vaak door je knieën gaat of op je knieën zit te werken. Waterbestendigheid kan handig zijn. Zolang je niet met scherpe materialen werkt, is een S2 veiligheidsschoen doorgaans voldoende. 
  • Logistiek medewerker:  lichte werkschoenen voorkomen dat je vermoeide voeten krijgt. Je bent veelal binnen aan het werk, dus waterbestendige schoenen zijn niet nodig. Wel is een veiligheidsneus onmisbaar.
  • Stratenmaker: een lage werkschoen is handiger wanneer je veel gehurkt of op je knieën werkt. De veiligheidsneus is een must. Waterafstotend materiaal is aan te raden omdat de stratenmaker vooral buiten werkt.
  • Hovenier: is veelal buiten aan het werk. Onze werklaarzen houden je voeten warm en droog. Populair in de agrarische sector, tuinbouw en hoveniers.


Veiligheidsklassen

Veiligheidsschoenen zijn ingedeeld in verschillende veiligheidsklassen. Iedere voet is anders, net als ieder beroep. Toch is er een veiligheidsnorm die het meeste voorkomt en dat is de S3. Tip: Vraag na welke eisen er worden gesteld op je werkplaats. Weet je het niet zeker? Neem gerust contact met ons op. Dit zijn de eigenschappen per niveau:

Eigenschappen SB S1 S1P S2 S3 S4 S5
Veiligheidsneus ✓ 
Schokdemping in hak  ✓ ✓ 
Gesloten hiel X
Antistatisch X
Antiperforatie tussenzool X X X X
Verhoogde weerstand tegen water X X X nvt nvt
Waterdicht X X X X X


Onmisbaar bij je nieuwe schoenen: sokken

Werksokken hebben verschillende handige eigenschappen. Zo hebben de meeste een ademende functie en zorgen ze voor extra comfort. Bekijk onze werksokken van verschillende merken, lengtes en diktes. Tip: Extra ondersteuning verhoogt de comfort tijdens het werken. Bekijk onze Grisport en Mysole inlegzolen.

Ga voor een stijlvolle werkoutfit

De eerste indruk telt. Kies je favoriete items en vergeet niet naar de andere kledingstukken te kijken die erbij passen. Bekijk ons volledige assortiment werkkleding.

 

werkschoenen advies Groenhart

Werkschoenen bij Groenhart


ONZE HARDLOPERS

 

1) Grisport 803L

Door de kruipneus en een stalen tussenzool valt de Grisport 803L (hoog model) in de S3 veiligheidsklasse. De comfortabele voering zorgt voor een uitstekend draagcomfort. Bekijk de Grisport 803L.

2) Redbrick Onyx

Redbrick combineert veiligheid met mode. Hieruit zijn werkschoenen ontstaan in de vorm van sneakers. De Onyx werkschoenen zijn voorzien van een membraam die de schoenen ademend, maar tegelijkertijd droog houden. Bekijk de Redbrick Onyx.

3) Redbrick Comet 2.0

De slip-in sock in deze S3 veiligheidsschoen sluit perfect aan om je voet. Het bovendeel is flexibel en de anti-perforatiezool en aluminium neus zorgen voor goede bescherming. De werkschoen is ten minste 60 minuten lang waterafstotend, heeft een antislipprofiel en biedt een goede demping. Bekijk de Redbrick Comet 2.0

 

4) Steelblue Southern Cross

Hoge veiligheidsschoen met kruipneus en EXTRA loopcomfort. De Southern Cross heeft een blijvend perfecte pasvorm en extra lange levensduur door volledig leder buitenwerk. Bekijk de Steelblue Southern Cross. Tip: ook leverbaar in dames uitvoering.

5) Grisport 70249 laarzen

Deze werklaarzen van Grisport zijn voorzien van een stalen neus en overneus, een beschermende tussenzool en zijn waterdicht. Geschikt voor: Constructie, metaal, bouw en agrarisch. Bekijk de Grisport 70249.

BEKIJK AL ONZE WERKSCHOENEN EN LAARZEN