{{alert.message}}

Gehoorbescherming Otoplastieken

Als vakman word je blootgesteld aan lawaai. Het gehoor is een gevoelig orgaan dat niet bestand is tegen harde geluiden. Op den duur kan je gehoor beschadigd raken en je kunt zelfs volledig doof worden. Dit voorkom je door goede kwaliteit gehoorbescherming te dragen.

Ontwikkelingen & strengere eisen

Alleen persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) die voldoen aan de eisen in de Verordening (EU) 2016/425 persoonlijke beschermingsmiddelen zijn geschikt en toegestaan voor gebruik. Om gehoorschade te voorkomen is het van belang dagelijks je gehoorbescherming correct en consequent te dragen. Hiervoor zijn wij als toeleverancier de samenwerking met Hearing Coach (voorheen Variphone) aangegaan. Om de optimale kwaliteit te waarborgen bieden wij enkel nog otoplastieken op maat aan inclusief instructie en lektest.

Maatwerk in gehoorbescherming

Hearing Coach ontwikkelt en produceert op maat gemaakte gehoorbeschermers en communicatiemiddelen voor de industrie. Het uitgebreide gamma biedt ook toepassingen voor motor, schietsport, muziek, zwemmen en oordopjes voor kinderen.

Wij leveren diverse soorten otoplastieken. Zowel harde als flexibele uitvoeringen. Ook zijn er verschillen in dempingsniveau ’s en instelbare filters. Met maatwerk waarborgen we de veiligheid én het draagcomfort. Voor optimaal onderhoud en hygiëne van je gehoorbeschermers raden we je aan deze met regelmaat te reinigen met behulp van onze onderhoudsproducten.

Benieuwd? Download onze infosheet (PDF)

Otoplastieken


Werkwijze aanmeten

Voor de productie van onze op maat gemaakte gehoorbeschermers hebben we oorafdrukken van je nodig. Dit wordt op locatie afgenomen. Deze afdrukken worden met een 3D scanner gescand en vervolgens gemodelleerd. De 3D printer print de otoplastieken waarna ze worden afgewerkt met een hypoallergene coating. Dit resulteert in een hogere graad van precisie: het zijn exacte replica’s van de oorafdrukken.


aanmeetsessies Otoplastieken

Regelmatig komt de specialist van Hearing Coach naar onze vestigingen voor aanmeet sessies. Laat je adviseren en aanmeten van op maat gemaakte gehoorbescherming. Ook kun je tijdens deze sessies je huidige otoplastieken testen of ze nog goed afsluiten. Wens je een afspraak op een ander moment? Of heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Bekijk de agenda van aanmeetsessies


Variphone bewaart de ingescande oorafdrukken voor toekomstig gebruik op korte termijn. In een later stadium adviseren we om nieuwe afdrukken te maken, omdat oren kunnen vervormen. In overleg plannen we de aflevering, waarbij de otoplastieken getest worden en waar nodig wordt de juiste instelling gekozen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Informeer bij onze vertegenwoordiger of in je favoriete vestiging.