{{alert.message}}

Reparatiebeleid asbest

Machines zijn voor jou als vakman onmisbaar. Groenhart heeft een eigen service afdeling waar je je gereedschap en materieel onder één dak kunt laten repareren, onderhouden, keuren, kalibreren en slijpen. Onze monteurs zijn getraind, gecertificeerd en worden continu bijgeschoold om up-to-date te blijven. Wij ontzorgen jou hierin maximaal, dat is wel zo makkelijk!

MACHINES bij ASBEST werkzaamheden

Bij het verwijderen van asbesthoudende materialen worden diverse gereedschappen gebruikt. Denk aan slagmoersleutels, reciprozagen, hakhamers, multitools, stofzuigers, etc. Tip: bekijk onze beschermende producten voor asbest werkzaamheden.

Uit ervaring weten we dat er onwetendheid bestaat over asbestverontreiniging en de risico’s die het met zich meebrengt wanneer een verontreinigde machine aangeboden wordt voor reparatie of keuring. Elke machine zuigt koellucht naar binnen die rechtstreeks vanuit de omgeving komt waarin gewerkt wordt. De machines alleen aan de buitenzijde reinigen is dus niet afdoende, de verontreiniging zit ook binnenin de machine. 


asbestvrij-verklaring

Is de machine niet in aanraking gekomen met asbest? Wij vragen om een asbestvrij-verklaring, vóórdat wij de machine in onze vestigingen innemen. Download de asbestvrij-verklaring (PDF). Neem deze volledig ingevuld en ondertekend mee en overhandig de verklaring aan onze medewerker. Mocht er alsnog verontreiniging geconstateerd worden, dan zullen wij dit melden aan de juiste instanties.

Wij kunnen en willen géén reparaties accepteren waarvan het vermoeden bestaat dat deze verontreinigd is met asbest om de gezondheid en een veilige werkomgeving te waarborgen voor onze medewerkers. 

Reparatie afdeling groenhart


GESPECIALISEERDE BEDRIJVEN

Is de machine wel in aanraking met asbest gekomen? Deze reparaties dienen te worden aangeboden bij een gespecialiseerd bedrijf dat de voorzieningen heeft om deze (mogelijk) asbesthoudende gereedschappen onder juiste condities te repareren en te keuren. Binnen de standaard fabrieksgarantietermijn kunnen fabrieks- dan wel materiaalfouten mogelijk geclaimd worden. Wij helpen je graag in de doorverwijzing naar deze gecertificeerde bedrijven.

Meer informatie? Neem contact op met onze reparatie afdeling via 0299-480100. Of stuur een email naar reparatie@groenhart.nl.


Betaling: betalingsmethodes
Bezorging: bezorgmethodes