{{alert.message}}

Onderhoudtips tackers en compressoren

donderdag 14 mei 2020

onderhoud-tackers-en-compressoren-1-1-1

Tackers op luchtdruk ofwel pneumatische tackers zijn krachtig en uiterst geschikt om nieten en/of spijkers in dik materiaal te bevestigen. Een pneumatische tacker heeft echter wel wat onderhoud nodig in de vorm van olie. Wanneer je dit goed bijhoudt wordt de levensduur flink verlengd.

Gebruik hiervoor bijvoorbeeld Senco tacker olie. Deze olie is geschikt voor alle types pneumatische tackers. In veel gevallen vraagt de machine slechts enkele druppels olie.

Een goede maatstaf is dat je bij het aanbreken van een nieuwe doos nieten of nagels de machine even doorsmeert. Is het toch tijd voor een nieuwe tacker? Bekijk deze acties in de brochure.

Compressoren hebben ook onderhoud nodig.
Laat met regelmaat het condenswater uit de tank lopen. Controleer frequent het oliepeil, tenzij het een olievrije compressor is. Vervang de olie indien nodig. Controleer de luchtfilters op vuil en maak ze indien nodig schoon. Als het vuil te hardnekkig is, vervang de luchtfilter dan voor een nieuwe. Hoe vaak dit onderhoud nodig is, is per machine verschillend. Raadpleeg daarom de handleiding.

Ook kun je bij onze serviceafdeling terecht voor onderhoud, reparatie en keuren!

groenhart serviceafdeling

Terug

Laatste nieuws

Meer nieuws

Betaling: betalingsmethodes
Bezorging: bezorgmethodes