{{alert.message}}

Sales in de bouw / 2BA

S@les in de Bouw

Stichting Sales in de Bouw streeft naar verbetering en vereenvoudiging van de communicatie tussen aannemer en leveranciers. Door gebruik te maken van een software onafhankelijke berichtenstandaard kunnen bedrijven efficiënt en foutloos berichten uitwisselen tussen hun computersystemen. Er wordt een keurmerk toegekend aan een bedrijf, indien de prijslijst voldoet aan de vastgestelde XML-standaard en de gegevens van ieder artikel goed en consistent zijn ingevuld.

Dit keurmerk geeft gebruikers de garantie dat door Groenhart aangeleverde XML-bestanden probleemloos kunnen worden geïmplementeerd. Hiervoor heeft ons complete artikelbestand succesvol een aantal zeer grondige tests ondergaan waardoor wij ons nu gecertificeerd mogen noemen.

Faalkosten of vermijdbare kosten zijn alle kosten die tijdens het bouwproces ontstaan door onduidelijkheden, miscommunicatie, tijdgebrek, onvoldoende informatie, verkeerde handelingen en/of leveringen, etc. Een belangrijke verlaging van de faalkosten kan worden gerealiseerd door het verbeteren van de communicatie en de uitwisseling van informatie tussen bouwpartners.

Papieren facturen en bonnen leiden tot veel administratie en fouten. Enig idee hoeveel tijd hier verloren gaat? Tijd, die beter besteed kan worden aan activiteiten die de omzet verhogen. Groenhart kan alle elektronische berichten (prijslijst, bestelling, orderbevestiging, pakbon en factuur) met je uitwisselen. Je kunt deze berichten in je eigen software inlezen en verwerken.

2BAGroenhart is participant van 2BA, een organisatie die zich bezighoudt met het onderhouden, beheren en exploiteren van uniforme artikelbestanden voor de installatiebranche. 2BA staat voor ‘Bestands Beheer Artikelen’ en is ontwikkeld voor alle sectoren van de installatiebranche, te weten elektro, ICT, klimaat en sanitair.

Als neutrale branchepartij is 2BA in handen van installateurs en groothandel en opereert het zonder winstoogmerk. Vrijwel alle softwarehuizen met een ERP-oplossing voor de installatiesector hebben een standaard koppeling met 2BA en voeren een actief promotiebeleid richting het gebruik van ETIM en 2BA. 2BA werkt vanuit de missie ‘Eén formaat, één standaard en één loket voor product- en handelgegevens’.

2BA Dataflow De product- en handelsgegevens van de producent/importeur/agent worden gecontroleerd opgenomen in de 2BA databank en indien van toepassing gekoppeld aan de aangeleverde handelsgegevens van de groothandel. Vanuit deze databank worden de systemen van groothandel en installateurs geactualiseerd.

Met andere woorden: 2BA ondersteunt het proces waarbij de installateurs en de groothandel de catalogi van hun leveranciers automatisch in hun systeem krijgen. Zoals een anti-virussysteem beschermt tegen virussen, zo beschermt ‘2BA-LIVE-artikelupdate’ tegen het rekenen met oude prijzen of het bestellen van verkeerde eenheden (100 rollen van 100 meter in plaats van 1 rol van 100 meter).

Momenteel staan er 350 dataleveranciers op de site van 2BA, met 1.3 miljoen producten en meer dan 7.91 miljoen handelsgegevens. Het aantal abonnementen van installateurs bedraagt momenteel zo’n 1.500, die 70.000 werknemers representeren. Ten opzichte van het omzetvolume in de markt is dit meer dan 50%. Tevens heeft 95% van de softwarebedrijven gekozen voor een structurele samenwerking met 2BA.

Al deze data-leveranciers en data-afnemers in de keten hebben één doel voor ogen: een standaard ontwikkelen om fouten uit te sluiten en dus tijd en geld te besparen. Kijk op 2ba.nl voor meer informatie.

Indien je geïnteresseerd bent, neem dan contact op via e-mail op verkoop@groenhart.nl of bel met onze afdeling E-commerce op 0299-480131.

Bespaar jezelf veel tijd en geld!

2BA dataflow


Betaling: betalingsmethodes
Bezorging: bezorgmethodes