Alles voor brandpreventie

dinsdag 8 oktober 2019

groenhart-brandpreventie-oktober-jpg

Oktober staat in het teken van de brandpreventieweken. Dit is een landelijk initiatief van de brandweer, Nederlandse Brandwonden Stichting en het Instituut voor Fysieke Veiligheid.

Wat doe jij aan brandpreventie? Bekijk direct ons brandbeveiliging assortiment of lees hieronder meer over de verschillende brandblussers, rookmelders en diverse accessoires.

Brandpreventie: sluit binnendeuren

Beperkt de kans van rookverspreiding. Uit dit onderzoek is naar voren gekomen dat het sluiten van binnendeuren een positief effect heeft op de tijd je hebt om veilig te vluchten en gered te worden.

Brandpreventie: plaats hoorbare rookmelders

De Brandweeracademie geeft aan dat in 70% van de woningen een rookmelder is geplaatst, maar slechts 45% van die rookmelders werkt. Van alle rookmelders is slechts 35% op de juiste plek geplaatst én werkt. Deze cijfers vragen om actie. Het is van het grootste belang dat rookmelders op de juiste wijze geplaatst zijn en ook hoorbaar zijn. 

diverse soorten rookmelders

Zo is er deze rookmelder voorzien van lithium cel batterij, met een levensduur van maar liefst 10 jaar. Ook leveren wij een rookmelder voor aansluiting op 230v netstroom. Valt de stroom uit? Geen probleem. Deze rookmelder heeft namelijk een alkaline back-up batterij. Bekijk al onze rookmelders.

Ben je op zoek naar een gasdetector? Bekijk deze koolmonoxidemelder van Kidde.Rookmelders bij Groenhart

Brandblussers zijn redders in nood

Onmisbaar voor op de werkplek, kantoor of thuis. Het is zaak de brandblussers op direct toegankelijke plekken in het bedrijf of de woning te hangen. Ook moeten ze geschikt zijn voor het type brand dat verwacht kan worden bij de omgeving en de werkzaamheden die er worden verricht.

Aandachtspunten voor het gebruik van brandblussers:

  • een vaste plaats, vooral bij vluchtwegen, zoals gangen, trappen en uitgangen;
  • goed zichtbaar; markeer de plekken eventueel met pictogrammen;
  • brandblussers moeten makkelijk te bereiken en door iedereen te gebruiken zijn;
  • de brandblussers moeten direct gebruiksklaar zijn;
  • periodieke keuring, eenmaal per twee jaar, door een erkend keuringsbedrijf.


Kies de juiste brandblusser, onze vakkundige medewerkers adviseren je graag. Wij bieden brandblussers in poeder-, schuim- of sproeischuim uitvoering. Bekijk onze brandblussers.

brandblussers ajax

 


Extra veiligheid met deze accessoires

Een branduitbraak kun je helaas niet altijd voorkomen. Wel kun je extra maatregelen nemen om jezelf en anderen te beschermen. Denk bijvoorbeeld aan een blusdeken. Deze is groot genoeg om in noodgevallen een persoon in te wikkelen en is uitermate geschikt voor het doven van vloeistofbranden. 

Bij brand moet iedereen het pand snel en veilig kunnen verlaten. Soms zijn vluchtwegen echter niet goed bereikbaar of begaanbaar. Vaak is het raam de enige vluchtroute. Sta je op de eerste verdieping? Dan kan een vluchtladder uitkomst bieden. Dit is een opvouwbare lichtgewicht ladder, die bij brand snel en eenvoudig kan worden bevestigd aan raamkozijn, vensterbank of radiator.

 

BlusdekenVluchtladder

 

Dus: Sluit binnendeuren als je gaat slapen en zorg dat je een rookmelder kunt horen. Zorg dat je brandblussers gekeurd zijn, op de juiste plek hangen en dat iedereen deze kan hanteren. Bespreek periodiek met elkaar wat te doen als er brand uit breekt, dit kan levens redden.


BEKIJK HET BRANDBEVEILIGING ASSORTIMENT

 

Terug

Nog meer nieuws »


Betaling: betalingsmethodes
Bezorging: bezorgmethodes